top of page

Transparență și design - Folosirea sticlei în designul interior

Updated: Aug 11, 2023

autor: Anca N.

 
Sticlă - Dușuri din Sticlă - Nordic Lifestyle
Deblochează potențialul casei tale cu sticla!

Elementele de sticlă au reușit să ia cu asalt trendurile de design interior în ultimii ani, fiind o apariție care reușește să îmbine funcționalitatea și esteticul. Abilitatea ei de a lumina orice cameră, a crea impresia de spațiu deschis și redearea unui sentiment sofisticat totodată o face să fie o alegere foarte bună pentru multe proiecte ce abordează stiluri contemporane.



De la geamurile de sticlă ale dușurilor walk-in până la balustrade de scări acoperite cu sticlă, uși de exterior cu luminator , integrarea acesteia scoate în evidență ambianța oricărui spațiu, făcându-l să arate excepțional din punct de vedere estetic. În această postare vom explora cum sticla poate avea un impact în foarte multe proiecte arhitecturale.



Sticlă Dus - Partitii Birouri - Nordic Lifestyle Romania
Băi mai luminoase cu dușuri din sticlă :)

1. Eleganță și lux - sticla de la duș:


Sticla dușurilor a revoluțuonat modul în care percepem băile din punct de vedere al designului. Clasicele perdele de duș au pierdut teren în fața minimalismului închiderilor cu sticlă, ce oferă foarte multe beneficii.


Lumina pătrunde mult mai ușor prin aceasta, făcând ca întreaga baie să pară mai mare, mai aerisită. În al doilea rând, prin transparența sa, crează iluzia de expansiune spațială, a unei băi mai mari. Mai mult de atât, aceasta necesită un efort minim când vine vorba de întreținere și curățenie, asigurând longevitate proiectului tău finalizat. Designul de pe aceasta poate fi personalizat nevoilor fiecărei persoane, respectând viziunea clienților.

2. Balustradele din sticlă - siguranță și eleganță:


Balustradele de sticlă au depășit simplul scop pe care îl aveau - acela de siguranță, ajungând să

Scari, parchet, sticla - Nordic Lifestyle
Sticlă și trepte acoperite cu parchet - estetic nemuritor

fie un punct de focus vizual al designului unei case. Transparența adaugă modernitate și fac ca treptele să devină mai elegante, creând un aspect eteric.


Balustradele de acest tip reușesc fac și etajele mai luminoase, ajutând ca spațiile puțin mai întunecoase să devină brusc mai luminoase. Fie că sunt folosite în proiecte rezidențiale sau în clădiri


de birouri, acestea denotă eleganță și scot în evidență elementele de design ale fiecărui etaj.



3. Ușile de exterior și luminatoarele - invită natura la tine acasă!


Ușile de exterior cu luminator fac trecerea de la un design exterior reușit către designul interior splendid al fiecărei case. O ușă cu supralumină (luminator deasupra ușii) va face ca orice casă să beneficieze de abundență de lumină naturală în interior, reducând necesitatea luminii artificiale pe timpul zilei. Asta nu doar că face să scadă consumul de curent electric, dar are și un efect psihologic foarte important, creând un spațiu plin de viață pentru toți cei aflați în casă.


Luminatoarele laterale au exact același rol, dar crează totodată și un efect vizual unic pentru exteriorul casei. Mai jos sunt câteva poze care s-ar putea să te convingă că luminatoarele laterale reușesc să facă orice casă mai interesantă!

Hormann Thermo 65 Romania - cele mai bune usi de exterior Nordic Lifestyle
Uși Hormann Thermo 65 cu Luminator Lateral

Usi Maco Romania - Nordic Lifestyle - Usi de exterior si securitate
Uși Maco cu luminator lateral


4. Birourile și lumina - partiții:


Că tot am vorbit despre clădiri de birouri acum câteva paragrafe, hai să intrăm puțin în detalii și despre acestea.


Spațiile de bioruri clasice au devenit demodate, astfel că folosirea sticlei pentru compartimentare a devenit epitomul modernității și al productivității la spațiul de lucru. Integrarea partițiilor din sticlă permite crearea unui spațiu deschis, ce dă naștere unui mediu colaborativ. Angajații pot simți o conexiune cu colegii lor, beneficiând totodată de intimitatea necesară pentru concentrare asupra task-urilor zilnice.



Partitii Birou - cele mai bune solutii pentru biroul tau - Nordic Lifestyle Design Birouri
Partitii si birouri - transparente sau fumurii, in functie de nevoia proiectului

Mai mult de atât, folosirea sticlei ca și element de compartimentare permite trecerea luminii naturale prin întreg biroul, reducând necesitatea de lumină artificială pe timpul zilei.


În concluzie…

Sticla, prin transparența și versatilitatea sa, continuă să fie un „game-changer” în designul interior. De la sticla de duș care face ca rutinele noastre zilnice să fie mai pline de viață, până la sticla din birouri sau cea de la ușile de intrare, aceasta reușește să creeze spații pline de viață, lumină, energie pozitivă, ce are un impact psihologic foarte important.


Atât designerii cât și persoanele care doresc să aibă proiecte rezidențiale proprii recunosc potențialul remarcabil al sticlei și beneficiile acesteia în designul interior contemporan - echilibrul perfect între estetic și funcțional.


263 views0 comments
bottom of page