top of page

Importanța dușumelelor și podelelor în designul interior

Updated: Jul 10, 2023

redactor: Anca N.

 

Când vine vorba de crearea spațiului perfect în care să locuiești și pe care să îl poți numi „acasă”, designul interior joacă un rol foarte important. Fiecare element, (mobila, lumina camerei, culorile, texturile etc.) contribuie la frumusețea și ambianța încăperilor.


Totuși, adesea neluată în considerare pentru designul interior al unui spațiu este dușumeaua/podeaua. Ca și fundație a oricărei camere, aceasta nu are doar un impact vizual, dar are un rol și în funcționalitatea și atmosfera din cadrul acestora. În această postare vom discuta despre opțiunile diferite de dușumele precum: parchetul și pardoselile de tip SPC sau LVT și cum acestea pot transforma radical aspectul oricărei camere.


Să începem cu...👇

Parchet HARO Laminat - parchet calitate Germania by Nordic Lifestyle Bucuresti
Parchet Laminat HARO - de la 89 RON!

1. Pardoselile și rolul lor în designul interior:


Pardoselile și designul interior merg mână în mână, podeaua unei camere fiind o pânză pe care se pot crea întregi designuri și contura ideile pentru o cameră. Aceasta dă tonul, stilul și ambianța spațiului, fiind fundamentul pentru restul elementelor de design din spațiul respectiv.


Pardoseala potrivită trebuie să completeze cromatica și să pună în evidență mobilierul, creând un mediu plăcut, care te va face să te bucuri de rezultatul final al proiectului tău de design.


Fie că preferi căldurosul și clasicul parchet sau dorești să te bucuri de versatilitatea podelelor realizate din SPC sau LVT - pardoselile sunt un element de luat în considerare pentru renovarea ta. Alege să discuți cu profesioniștii noștri și beneficiază de consultanță gratuită.

2. Materiale, texturi și pardoseli - cum le alegem

Parchet Lemn Masiv - design interior romania
Parchet design by MEFO Floors

Există o varietate destul de mare atunci când vine vorba de pardoseli - toate având caracteristici unice și beneficii variate. Cea mai clasică dintre toate variantele este - ai ghicit - parchetul! Acesta este recunoscut pentru faptul că oferă eleganță oricărei camere și va trece cu siguranță testul timpului, atât prin calitatea de care dă dovadă, cât și prin aspectul său imposibil de a deveni demodat. Parchetul poate veni în dimensiuni diferite, fie că este vorba de lățimea sau grosimea plăcii - dacă nu ești sigur care este varianta cea mai bună pentru tine poți lua oricând legătura cu noi.


👇👇👇

Alege din variantele de LAMINAT - DUBLU /TRIPLU STRATIFICAT (toate produsele pot fi transportate pe întreg teritoriul țării)


ORICE PRODUS din GAMA oferită de NORDIC LIFESTYLE poate fi montat de ECHIPA NOASTRĂ DE PROFESIONIȘTI


O altă opțiune populară printre cei care aleg să își personalizeze camerele sunt parodselile realizate din SPC (Stone-Plastic Composite), varianta perfectă pentru a asigura rezistență în timp - atât pentru duritatea de care dă dovadă materialul - aproape imposibil de zgâriat - cât și pentru faptul că asigură o soluție waterproof pentru camera în care dorești să îl aplici (recomandat mai ales pentru băi și bucătării).

👇👇👇

LVT (Luxury Vinyl Tile) este varianta budget-friendly dintre cele enumerate în acest articol, fiind perfect pentru camerele în care nu se dorește o investiție maximală, dar se dorește un rezultat care să răpească privirile vizitatorilor. Cea mai bună parte la variantele LVT? Pot imita la perfecție piatra sau parchetul ca aspect!

LVT vs. SPC - pe care îl alegi?

Încearcă și varianta DISANO by HARO Floors - disponibil atât pe site, cât și în showroom. Acesta este un compozit unic și foarte versatil realizat de cei de la HARO - firmă de pardoseli cu o tradiție de peste un secol și jumătate!

HARO Disano Romania - pardoseli rezistente la apa
HARO Disano rezistă oricărei provocări

👇👇👇

3. Completând foarte bine designul parchetului - UȘILE!


Ușile au un rol funcțional și estetic foarte relevant în designul interior, având totodată un impact psihologic important în proiectul tău - pregătesc invitații casei tale și locatarii pentru ceea ce urmează să vadă în camera următoare din punctul de vedere al designului. De aceea, este relevant să luăm în considerare ce uși urmează să fie alese în proiect, pentru ca acestea să poată pune în evidență tot restul designului interior al casei.


Pentru a ușura alegerea, cel mai simplu este să luăm în considerare parchetul și culoarea pereților din camera respectivă, pentru a putea să ne asigurăm că întreg esteticul se va păstra - mobila fiind aleasă ulterior (în cazul în care proiectul nu vine cu o randare realizată de arhitect).



Uși Filomuro - Eclisse Nordic Lifestyle Bucuresti
Uși Filomuro by Eclisse

4. Cum să alegi din opțiunile puse la dispoziție?


În alegerea pardoselii perfecte este necesar să fie luați în considerare mai mulți factori - atât din punct de vedere estetic cât și practic.


În primul rând, trebuie să realizăm care sunt utilizările practice ale acelei încăperi - este un dormitor, o bucătărie, un spațiu tehnic?


Dacă este un spațiu folosit extrem de des, cel mai bine este să optezi pentru o variantă care îți promite durabilitate, precum SPC sau un parchet triplu stratificat cu un strat superior realizat din lemn ce promite rezitență. În al doilea rând, este necesar de luat în considerare și necesitatea de mentenanță și de curățare a opțiunilor pe care le-ai ales, în special dacă timpul tău este limitat. Alege să discuți cu un profesionist despre aceste detalii!

În afară de partea practică este necesar să nu uităm nici de cea estetică. Încearcă să îmbini și să echilibrezi gusturile tale personale, practicalitatea și bugetul, pentru ca proiectul tău să îți poată face doar surprize plăcute. Pentru a te informa, alege mereu să discuți cu profesioniștii!


👇👇👇

Parchet triplu stratificat romania - stejar - Nordic Lifestyle Bucuresti
Parchet triplu stratificat cu finisaj Stejar

În concluzie, pardoselile au o importanță foarte mare în designul interior, punând bazele aspectului viitor al camerei. Astfel, prin variantele puse la dispoziție de către Nordic, poți alege între parchet laminat, stratificat, pardoseli de tip SPC sau LVT, prima oferind durabilitate și rezistență la apă, iar cea de-a doua variantă oferind modele extraordinar de versatile pentru bugetele mai reduse. DISANO by HARO reușește să îmbine toate aceste avantaje, așa că haide la noi în showroom pentru a îl putea testa.




238 views0 comments
bottom of page