top of page

Renovări case: Curb Appeal; Cum faci ca exteriorul casei tale să facă o primă impresie de neuitat

Updated: Jun 18, 2023


 

Designul și aspectul exterior al unei case tinde să treacă de multe ori în planul doi, interesul principal pentru proiectele de renovare fiind adesea elementele de interior, precum mobila, vopseaua, decorul, etc. Totuși, exteriorul unei case are un rol foarte important în crearea unei impresii plăcute a vizitatorilor și a celor care trec prin fața ei - aspect numit în engleză „curb appeal”.


Un mod ușor pentru a atrage atenția asupra casei tale este prin a pune în jurul său un gard cu aspect cât mai plăcut din punct de vedere vizual, o ușă de intrare care să se potrivească cu aspectul ei, creând o îmbinare frumoasă și cu ușa de garaj (dacă este cazul) - în această postare vom analiza și propune câteva schimbări pe care oricine le poate face pentru a avea o casă cu un „curb appeal” cât mai mare :)


Garduri case România
Gard proaspăt montat de echipa Nordic 🚧

Gardurile nu ar trebui să ofere doar siguranță și intimitate, dar să contribuie și la un aspect vizual estetic al casei tale. Fiind primul element care se observă la o casă, ele trebuie să delimiteze spațiul tău și să creeze o atmosferă ambiantă totodată.

Gardurile noastre pot fi montate pe structură de beton, sau poți alege cadre metalice care să pună în evidență modelul ales de tine.


2. Ușile de exterior - Fă-ți o intrare memorabilă!

Ușă de intrare Hormann în curs de montare
Ușă de intrare Hormann în curs de montare

Ușile de exterior nu ar trebuie să fie doar un obiect funcțional al casei tale; ele dau tonul spațiului, stilul și caracterul acesteia, făcând musafirii să anticipeze și să fie curioși totodată de ceea ce se află înăuntru. De la designuri care imită lemnul, până la cele de metal sau din aluminiu (chiar și cu inserții de sticlă sau luminatoare), opțiunile tale sunt foarte variate!

O ușă de exterior potrivită cu restul proiectului tău garantează un „curb appeal” sporit al locuinței tale. Ca ultimă mențiune, nu uita că nu doar culoarea și aspectul contează, dar și textura ușii joacă un rol important.


3. Ușile de garaj - stil și funcționalitate


Ușile de garaj sunt adesea trecute cu vederea când vine vorba de designul unui spațiu exterior, dar pot avea un impact foarte puternic, creând un spațiu pozitiv al feței casei tale, plin de bun gust. În prezent, ușile de garaj pot fi realizate din materiale foarte variate, în diferite stiluri, într-o multitudine de finisaje - astfel, ele se pot integra foarte ușor în aspectul arhitectural al casei.


Orice tip de ușă preferi, cu un sistem mai simplu sau unul mai complex, poți accesa aici pagina pentru uși de garaj, iar aici poți găsi toate broșurile cu toate modelele! Vezi broșuri și finisaje


Uși garaj România - București transport
Ușă garaj model Berry



De asemenea, în afara ușii de garaj, poți adăuga o ușă secundară de serviciu, rezistentă, pentru a putea accesa garajul din mai multe părți, păstrând totodată un aspect estetic, precum în poza alăturată. Alege ușile funcționale de la LEBO!




4. Porți și sisteme de automatizare porți - fă-ți intrarea mai ușoară!

Niciun gard nu este complet fără o poartă - așa că de ce nu ți-ai face viața mai ușoară folosind un sistem de automatizare pentru aceasta?


Astfel, intrarea cu mașina în propria curte va fi mult mai ușoară - ieșirea la fel :). Activarea acestora poate fi făcută și din telefon - deci și cu cheia uitată în casă, o poți activa oricând.



În concluzie, pentru a putea avea o casă care să rămâna în amintirea prietenilor tăi drept „așa da!”, nu este suficient să te concentrezi doar pe elementele de interior, cât și pe cele de exterior - garduri, ușa de exterior, cea de garaj, poarta de intrare, etc. Selectând aceste elemente cu răbdare și grijă, poți să îi oferi casei tale un aspect excelent, cu un stil și o calitate care vor trece testul timpului.â



319 views0 comments
bottom of page