top of page

Fă o cameră mică să pară brusc mai mare: magia designului interior 🪄

Updated: Feb 21, 2023


În ultimii ani, spațiile mici au devenit din ce în ce mai populare datorită prețurilor accesibile, al mobilității oferite și al sustenabilității oferit de consumul mic de energie. Totuși, nimeni nu spune că traiul într-un spațiu mic nu vine cu propriile provocări, în special atunci când e vorba de aspectul designului interior. În acest articol vom explora soluții creative pentru maximizarea spațiului tău mic și transformarea lui în cel mai frumos „acasă”!


1. Ce facem cu patul?🛏️

În primul rând dormi pe el, dar atunci când nu faci acest lucru, ce utilitate îi mai poți găsi? Dacă patul tău are spații de depozitare sub el și sunt nefolosite, utilizează-le cu încredere! Dacă sunt deja folosite,

poți să încerci să le reorganizezi, căci probabil nu ai mai făcut acest lucru de ceva timp.


2. Crează o iluzie… 🪄

Da, știm că cel mai probabil nu ești un magician, dar asta nu înseamnă că designul interior nu îți poate veni în ajutor,. Prin folosirea unor plăci de parchet de tip LongStrip sau Loft by HARO (plăci de parchet cu un aspect mai îngust), vei reuși să faci ca podeaua din camere să nu mai pară așa mică, mai ales dacă sunt așezate longitudinal.


3. Un pic de narcisism nu strică 🪞

Dacă tot vorbim de iluzii, un instrument ce vine mereu în ajutorul magicienilor, dar reușesc să dea impresia de dublare a spațiiului sunt… ai ghichit, oglinzile! Pune-le în locuri strategice, decorează-le sau vopsește-le cum vrei, încadrează-le folosindu-te de Haro WallDesgin, be creative!


4. Go green 🪴

Folosește-te de câteva plante aplicate în plan vertical folosindu-te de suporți de perete. Nu trebuie să fie neapărat plante „reale”, dar nu uita totuși că acestea pot ajuta la purificarea aerului, un aspect care poate te ajută să menții spațiul tău micuț un pic mai aerisit.



5. Prietenul tău cel mai bun: culorile deschise!🎨

Utilizarea unor culori deschise pentru decorarea spațiului tău pot crea instant impresia de spațiu. Astfel, nu doar culoarea pereților joacă un rol important, dar gândește-te și la mobila pe care o alegi. De asemenea, alegera unor perdele care să permită trecerea luminii pot ajuta ca spațiul tău lumina naturală de care ai nevoie!




6. Ce se află după ușă?🚪 Un alt aspect destul de important într-o casă sunt ușile: ele oferă intimitate și personalitate unei camere, dar de multe ori reușesc să ocupe destul de mult spațiu. Totuși, let`s be smart about it: poți alege oricând uși culisante sau de tip pliabil în favoarea ușilor clasice, acestea fiind opțiuni care nu sunt doar practice, dar oferă un plus de personalitate casei tale.





Vezi? Nu e greu să transformi un spațiu mai mic într-unul super confortabil, și nici nu înseamnă că trebuie să renunți la stilul unic pe care vrei să i-l dai! Totuși, dacă te simți puțin pierdut și consideri că ai avea nevoie de consultanță pentru designul spațiului tău, poți apela oricând la un consultant Nordic Lifestyle pentru a te ajuta cu flow-ul creativ👩‍🎨



157 views0 comments
bottom of page