top of page
Anca N.

Idei de design interior - trenduri și culori

Trendurile de design interior au puterea de a transforma orice spațiu locuibil într-un refugiu de stil și confort. De la uși care pun în evidență restul casei, până la modele de pardoseli captivante din punct de vedere vizual, vom discuta în acest articol despre elementele de design care au u rol pivotal în ambianța unei camere.


1. Culorile și texturile 🎨

Pentru a crea o coeziune vizuală a unui interior, este esențial să alegem culori complementare și materiale care se completează activ unul pe celălalt. O varintă monocromatică poate fi de asemenea utilă, dacă adăugăm elemente de tip „statement” care întrerup repetiția, precum uși, canapele sau detalii precum un tablou amplasat în spațiile negative ale camerei (nu supraîncărca - spațiile negative pot scoate în evidență camera în felul lor)


Un exemplu vizual personal favorit este un stejar deschis la culoare ca alegere pentru parchet, completat cu uși în nunță albă (RAL 9010 pentru un stil nemuritor!), ce poate face orice cameră să capete o tentă nordică, aerisită și fresh. O altă variantă ar putea fi utilizarea unui stejar cu tentă închisă, aproape negru pentru parchet, alături de uși gri/ gri antracit pentru a putea crea un impact vizual mai puternic - un alt favorit!


Ușile nu mai sunt demult doar un simplu element funcțional. În prezent, ele sunt un simbol al unei camere, dându-le vizitatorilor un gust a ceea ce urmează să vadă în spațiul respectiv, odată cu deschiderea ușii. Dacă ești un fan al minimalismului, încearcă ușile filomuro, alăturate de mânere cu cât mai puțin „hardware” (vezi un model recomandat aici).



Dacă designul camerei este unul geometric, uși cu dungi și patternuri pot fi o alegere viabilă, sau optează pentru cele filomuro - uși seamless ce vor face camera ta să capete un aer futurist - sau mergi pe un stil clasic cu ușile Carolina realizate de Hormann.


3. Pardoselile - pot schimba tot vibe-ul camerei:

Dacă vorbim despre pardoseli, alegerile pot fi nenumărate, dar vom face subiectul cât mai ușor de digerat; pentru a merge în paralel cu trendurile dar și cu necesitatea sporită de sustenabilitate, recomandăm pardoselile de tip LVT (vezi HARO - Disano) sau SPC. Toate acestea sunt materiale moderne, care vor surprinde prin aspectul lor, putând căpăta tente de culori precum piatră/marmură, sau o direcție mai lemnoasă, în funcție de preferințele fiecăruia. Acestea adaugă caracter oricărei camere, un aspect luxos, elegant, calitatea acestui tip de podele trecând testul timpului, având garanție de 15-30 de ani! Nu ne crezi? Hai în showroom să le încerci! :)


Dacă pardoselile de LVT sau SPC nu sunt pe placul tău, poți apela oricând la parchet - nu vom mai detalia cât de bun este „parchetul” laminat de la HARO - găsiți în articole anterioare, dar vom insista pe cel dublu sau triplu stratificat, inclusiv cel masiv - în curând pe stoc la Nordic Lifestyle!


Modelele clasice, așa cum se văd aici, sunt și ele în trend, dar în acest articol o să analizăm puțin mai mult modelele herringbone, chevron sau alte aranjamente geometrice. Primele două numite anterior sunt unele dintre cele mai populare alegeri pentru aspectul lor cu un puternic impact vizual. Alege culori mai deschise pentru un aspect spațios, sau mai închise pentru a da camerei un aspect luxuriant.





4.1 Herringbone:

Herringbone este un mod clasic de așezare al parchetului, caracterizat de o serie de plăci de parchet așezate în zig-zag. Fiecare placă este așezată în unghi de 90 de grade, ce crează o formă de V. Lemnul folosit poate avea texturi și culori diferite




4.2 Chevron:

Aranjarea parchetului în stil Chevronn este similară cu cea Herringbone dar cu mici diferențe. Lemnul este tăiat în unghi și aranjat astfel încât să creeze o serie continuă de „V-uri” în sens invers, în zig-zag. Astfel, parchetul capătă un look mai dinamic cu un impact vizual mai mare decât cel al Herringbone. Acest tip de parchet este cunoscut pentru modul în care dă oricărei camere un aspect sofisticat.


Parchetul este un „accesoriu” versatil, ce poate să se potrivească atât în abordarea stilurilor tradiționale, cât și pentru interioare ce abordează stiluri contemporane de design.


În concluzie, nu există un mod absolut și unic de decorare al unei camere sau de finisaj pentru întregul tău proiect. Important este să mergi către produse de calitate, să te distrezi, și nu în ultimul rând - see the bigger picture! Asigură-te că înainte să începi, ai un plan bine definit al modului în care dorești ca spațiul tău să arate.


Pentru mai multe modele, idei și inspirație:



65 views0 comments

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page