top of page

Cum să izolezi fonic o cameră sau o casă, stilizând-o cu bun gust

Updated: Apr 25, 2023

În viața de zi cu zi, plină de grabă și alergătură, liniștea a devenit un lux de care avem cu toții nevoie. Suntem constant bombardați de zgomotul din trafic, al unui șantier, al electrocasnicelor, a bormașinii vecinului de lângă, chiar și al proprilor gânduri. De aceea, importanța creării unui spațiu liniștit în casă este esențial pentru confortul și sănătatea noastră.Unul dintre cei mai importanți factori pentru a reuși să dobândești liniște în casa ta este calitatea geamurilor, a ușilor și a parchetului/dușumelei. Aceste trei elemente reușesc să blocheze sunetele de afară și totodată să izoleze fiecare cameră de zgomotele din restul casei, și restul casaei de zgomotul din fiecare cameră.


Pentru a îți asigura un spațiu silențios, propun să începem cu parchetul - elementul care acoperă întreaga pardoseală a casei și pune în evidență mobilierul și elementele de design ale acesteia. De multe ori, el este și principala sursă de zgomot din casa ta, cauzând chiar efect de ecou în camerele mai goale sau pe holuri, devenind adesea un coșmar pentru proaspeții părinți, în casele cărora căzăturile și bubuiturile jucăriilor aruncate devin un obicei. Pentru rezolvarea acestei probleme, parchetarii de la HARO - brand cu tradiție de peste 150 de ani în arta lemnului, au găsit cea mai bună soluție - tehnologia Silent CT.


Aceasta reduce zgomotul cu 60%, prin absorbția impactului. Tehnologia Silent CT poate fi instalată pe parchet laminat sau triplu stratificat. Astfel, orice alegere ai face, tu poți urmări filmul preferat sau să asculți un podcast, în timp ce copiii tropăie în camera de deasupra. Dacă stai la bloc, sigur te va scuti și de certurile cu vecinii de dedesubt!


Te-am făcut curios? Vezi aici întreaga ofertă de parchet HARO, sau alege varianta de laminat. În viitorul apropiat HARO promite și panouri de izolare fonică pline de stil pentru fanii decorurilor de perete. Dacă astfel de idei îți plac, poți vedea modelele de parchet de perete de la ei AICI.


Uite aici secretul din spatele tehnologiei celor de la HARO:


Continuând cu ușile - elementul care se regăsește la intrarea fiecărei case și face totodată trecerea către lumea proprie a fiecărei camere. Când faci alegerea pentru o ușă nouă de intrare, este important să iei în considerare cât de bine izolează casa ta de vremea și zgomotul de afară. Pentru aceste aspecte, atât ușile MACO cât și cele Hormann oferă variante perfecte. Poți verifica gama de uși de intrare chiar AICI.

Ușile dintre camere sunt asul din mânecă pentru transformarea casei tale într-o oază de liniște. Ușile de interior de calitate nu oferă doar un accent rafinat decorațiunilor și detaliilor interioare, dar oferă și un sneak peek a ceea ce se ascunde în spatele lor. De asemenea, oferă izolare fonică perfectă, pentru ca până și cea mai zgomotoasă mașină de spălat să se audă ca un zumzet, conversațiile de la telefon să rămână private, iar meeting-urile tale de la serviciu să nu fie întrerupte de lătratul câinelui sau jocurile copiilor. Asigură-te că ușile alese au o structură tubulară sau plină pentru ca sunetele din fiecare cameră să rămână acolo. Vezi întreaga noastră gamă de uși de interior aici, sau descarcă un catalog virtual.


Pentru a te asigura că zgomotul de afară rămâne afară, geamurile sunt probabil prietenul tău cel mai bun. Asigură-te că termopanul ales are garnituri de calitate, astfel asigurându-te că acesta se închide ermetic. De asemenea, dacă vrei ultra sound proofing, poți alege oricând un geam tripan, pentru a nu mai fi deranjat nici măcar de cele mai mari zgomote ale aglomerării urbane sau ale șantierului de lângă casa ta.


Dacă soluțiile acestea sunt de interes și vrei să îți asiguri un spațiu de trai liniștit, suntem siguri că poți găsi modele unice și cool la noi pe website sau hai în showroom, pentru a te bucura și de consultanță gratuită! :)
P.S.: Uite cum Silent CT by HARO te poate ajuta în orice situație :)


197 views0 comments

Comments


bottom of page