top of page

Fă orice cameră să pară desprinsă din natură 🌿 - Idei de amenajări interiorare



Te-ai hotărât recent să îți renovezi casa sau apartamentul și nu poți lua o decizie cu privire la materialele pe care dorești să le alegi? Putem noi să te ajutăm cu câteva sfaturi și idei - două dintre alegerile noastre preferate sunt piatra și lemnul, iată de ce:


- Lemnul este un material versatil, cu un look ce va trece mereu testul timpului, ce oferă căldură și caracter oricărui proiect de design în care este introdus. De la pardoseală și pereți, până la detalii precum uși și accente în mobilă, există mereu un mod de a introduce lemnul în decorul casei tale.


Una dintre cele mai populare utilizări ale lemnului în designul de interior este parchetul din lemn triplu stratificat. Acesta oferă un aspect elegant și natural oricărei camere în care este aplicat. De asemenea, lemnul poate proveni de la o varietate foarte mare de arbori, fiecare din acestea oferind caracteristici unice; stejarul, arțarul și nucul sunt variante ce oferă durabilitate și versatilitate, în timp ce lemnul exotic precum tecul sau mahonul creează un feeling luxos în casa ta. Nu uita, dacă tot alegi să utilizezi parchet, alege calitatea și o garanție de durată, plus o grosime care să îți permită să îl rașchetezi în timp - alege parchetul HARO.


Dacă opțiunile de parchet stratificat depășesc bugetul pe care l-ai hotărât pentru proiectul tău, îți putem recomanda folosirea unui parchet laminat de calitate, ce o să te facă să spui „wow, ăsta chiar nu e lemn?!” - poți vedea întreaga ofertă chiar aici.


- Pentru a completa look-ul și pentru a oferi proiectului tău un aspect elegant și sofisticat, continuă să alegi elemente naturale - poți adăuga elemente de piatră sau marmură (quartz, în cazul în care bugetul alocat nu îți permite aceste materiale). Câteva idei de aplicare ale acestora ar fi: o insulă de bucătărie făcută din marmură (sau quartz), un șemineu realizat din piatră etc. Dacă nu te simți pregătit ”to go big” cu folosirea acestora, poți alege să aplici elemente de marmură doar în baie (gresia dușului) sau să folosești o masă mică din piatră/marmură, etc. drept masă de cafea.


Toate aceste elemente pot fi completate de un mobilier din lemn, iar aici depinde foarte mult cum dorești tu ca proiectul tău de design să arate: vei merge spre un aspect clasic/vintage sau vei dori să apelezi la stiluri moderne, minimaliste, brutaliste, etc. Acestea pot crea un aspect călduros sau unul rece, în funcție de culorile pe care tu le alegi. Nu uita, totul este subiectiv în design, iar în alegerea culorilor nu putem interveni :)


Poți alege să combini mobila cu elemente precum ușile din proiectul tău de amenajare. Dacă dorești înlocuirea acestora, poti găsi foarte multe modele AICI pentru a te inspira!


Nu în ultimul rând, o altă alegere populară din ultimii ani este parchetul montat pe perete, care poate încadra orice spațiu într-un mod nou și complet neașteptat! Poți vedea câteva opțiuni chiar AICI.


Lemnul este un element versatil în designul de interior, care negreșit poate îmbunătăți aspectul oricărui proiect de design, dacă este folosit cu bun gust. Cu noile idei pe care ți le-am oferit, încearcă să regândești spațiile de locuit ale casei tale și vezi unde ai putea adăuga elemente noi. Dacă am ratat vreo întrebuințare cool a materialelor naturale, precum lemnul, piatra, granitul, marmura, etc., lasă-ne un comentariu și spune-ne ție cum ți-ar plăcea să îl folosești!


Succes în noul tău proiect! :)

73 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page