top of page

Nostalgie și inovare - Vintage și Modern: un uz nou al vechiului în desingul de interior

Când vine vorba de designul interior al unui spațiu (în special rezidențial), multe persoane se regăsesc simultan în stilul clasic/vintage cât și în cele mai moderne. Deși aceste stiluri pot părea contrastante la prima vedere, o combinație între ele poate să creeze un proiect unic.

Mixând elemente tradiționale cât și moderne, poți crea un aspect aparte și plin de stil, care să reflecte personalitatea și gusturile tale. Află cum poți face acest lucru:


Unul din aspectele cheie pentru a obține un balans între ”vechi” și modern este atenția la detalii. Spre exemplu, ușile și parchetul casei tale pot avea un impact foarte mare asupra aspectului și feeling-ului creat de spațiul tău. Acestea pot adăuga caracter, căldură și să scoată în evidență alegerile tale de design. Dacă dorești, poți beneficia de consultanță gratuită alături de unul din membrii echipei Nordic Lifestyle.

Dacă ești pasionat de uși tradiționale, încearcă să adaugi casei tale elemente precum un glasvand (ușă pliantă, cu geamuri) sau uși cu boltă. Acest approach poate adăuga eleganță și un stil sofisticat casei tale, permițând totodată elementelor mai moderne să se remarce. Pentru a adăuga și un strop de contemporan, poți folosi culori aprinse sau materiale precum sticla și metalul în restul proiectului tău, sau de ce nu, chiar și ca inserții pe ușă!

Pentru parchet există o multitudine de modele din care poți alege. Dacă vrei să recreezi un look vintage, poți alege parchetul triplustratificat, aceasta fiind o alegere clasică ce adaugă căldură și personalitate oricărui proiect! Parchetul triplu strat oferit de HARO este de până la 10 ori mai stabil decât cel din lemn masiv. Pentru a alterna puțin vibe-ul vintage pe care acesta îl crează, poți să duci proiectul către un stil industrial, jucându-te cu elementele din acesta (anterior menționatele metal și sticlă :) Astfel, reușești să redai un design unic și eclectic care să reflecte bunul tău gust.Bineînțeles, atunci când vine vorba despre finisajele folosite în proiect, calitatea trebuie să primeze; investiția în materiale precum uși, praguri, tocuri decorative, parchet și geamuri nu vor asigura doar un proiect care arată foarte bine, dar garantează și rezistența pe parcursul anilor viitori. Astfel, dacă ai de gând să faci un mix de vintage cu tente moderne în cadrul proiectului tău de design, sau doar dorești să faci un upgrade al finisajelor, asigură-te că materialele folosite sunt de calitate: vino la Nordic Lifestyle!

 

11 views0 comments

Comments


bottom of page